::Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου, 2018
Σπουδαστήριο Δ. Ε και Εφαρμογών “Π. Σιαφαρίκας" PDF Εκτύπωση E-mail

Σπουδαστήριο Δ.Ε & Εφαρμογών "Π. Σιαφαρίκας"


Διευθύντρια Σπουδαστηρίου:
X. Κοκολογιαννάκη (Αναπλ. Καθηγήτρια)
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε ΣελίδαImage
Image -
 
Τηλέφωνο και FAX : 2610997177
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

 

 

 

Το Σπουδαστήριο Διαφορικών Εξισώσεων και Εφαρμογών « Παναγιώτης Σιαφαρίκας», ιδρύθηκε από το Τμήμα Μαθηματικών (Γ.Σ. 14Ε/27-6-2011), στην μνήμη του Παναγιώτη Δ. Σιαφαρίκα , καθηγητή του Τμήματος Μαθηματικών, αναγνωρίζοντας το επιστημονικό του έργο και την ακαδημαϊκή του παρουσία. Στεγάζεται στην αίθουσα 313, η οποία υπήρξε το γραφείο του καθηγητή.

Σκοπός του Σπουδαστηρίου είναι η εκπαίδευση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και η ανάπτυξη της έρευνας στις Διαφορικές Εξισώσεις (Συνήθεις και Μερικές , Γραμμικές και μη Γραμμικές) και στις Εφαρμογές αυτών. Στις εφαρμογές περιλαμβάνονται και οι Ολοκληρωτικές Εξισώσεις, οι Εξισώσεις Διαφορών, οι Ειδικές Συναρτήσεις, τα Ορθογώνια Πολυώνυμα και τα Δυναμικά Συστήματα, μέσω των οποίων μοντελοποιούνται και λύνονται προβλήματα διαφόρων επιστημών, όπως της Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Ιατρικής καθώς και της βιομηχανίας. Η εκπαίδευση και η ανάπτυξη της έρευνας θα γίνεται τόσον από μέλη του Τμήματός μας, τα οποία έχουν ερευνητική δραστηριότητα σ’ αυτά τα θέματα, όσο και σε συνεργασία με μέλη άλλων Τμημάτων του Πανεπιστημίου μας, αλλά και άλλων Πανεπιστημίων.

Ο εξοπλισμός του σπουδαστηρίου είναι αυτός που υπάρχει στο γραφείο 313, και περιλαμβάνει έναν υπολογιστή, δύο εκτυπωτές, ένα σκάνερ καθώς και 362 βιβλία και τόμους επιστημονικών περιοδικών.

 
(c) 2007-2018 Τμήμα Μαθηματικών
Πανεπιστήμιο Πατρών
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.