ΒΡΑΒΕΙΑ

 

  Πρώτο βραβείο στην 7η Μαθηματική Βαλκανιάδα για νέους ερευνητές, 1982, Πιτέστι, Ρουμανία.

Το βραβείο απονέμει ο πολύ γνωστός μαθηματικός

Kurepa, ακαδημαϊκός στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Βραβείο από τον Δήμο της Ρώμης στα πλαίσια του Ιωβηλαίου 2000        

Premio della simpatia 2000, Βραβείο Συμπάθειας από το Δήμο της Ρώμης (Ιταλία) για "τη συμβολή του Καθηγητή Παναγιώτη Σιαφαρίκα στον τομέα των εφαρμοσμένων μαθηματικών και ιδιαίτερα σχετικά στις ειδικές συναρτήσεις και στα ορθογώνια πολυώνυμα, όπως φαίνεται από πολυάριθμες ερευνητικές εργασίες πολύ υψηλού επιπέδου, δημοσιευμένες στα πιο έγκυρα διεθνή περιοδικά."

Το βραβείο απονεμήθηκε στις

9 Μαίου 2000, στο Capidoglio της Ρώμης,

στην αίθουσα Protomoteca (αίθουσα προτομών),

από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου του

Ρώμης, Domenico Pertica, στα πλαίσια του Ιωβηλαίου 2000.

Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών

Βραβείο (σε συνεργασία με την δ. Ευγενία Πετροπούλου, Λέκτορα του Γενικού Τμήματος του Παν/μίου Πατρών) Α.Φ.Πάλλα της Ακαδημίας Αθηνών με χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ, το οποίο απονέμεται στην καλύτερη εργασία του 2003, που αναφέρεται σε τομείς της Mαθηματικής Aνάλυσης. Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή η βραβευθείσα εργασία με τίτλο Solutions of non-linear delay and advanced partial difference equations in the space $\ell^{1}_{N\times N}$ που είναι δημοσιευμένη στο διεθνές περιοδικό Computers and Mathematics with Applications Vol. 45 (2003), pp. 905-934, χρησιμοποιεί μέθοδο συναρτησιακής ανάλυσης και αποδεικνύει ένα γενικό θεώρημα, το οποίο βεβαιώνει την ύπαρξη και την μοναδικότητα λύσεως, μιας κλάσεως μη γραμμικών (delay) προκεχωρημένων μερικών εξισώσεων διαφορών στον χώρο $\ell^{1}_{N\times N}$ του Banach. Η απόδειξη του θεωρήματος είναι ενδιαφέρουσα. Οι εφαρμογές του θεωρήματος είναι σπουδαίες.

Το βραβείο απονεμήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2003 στην Ακαδημία Αθηνών. Την απονομή έκανε ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητής κ. Γ. Σκαλκέας, ενώ παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος, Ακαδημαϊκοί, Καθηγητές πανεπιστημίων, κ.α..

 

         

 

        

 

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου της Τρναβα της Σλοβακίας.

Η επιστημονική επιτροπή του  Πανεπιστημίου των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου κατά την σύνοδό της στην 16 Οκτωβρίου 2007 αποφάσισε ομόφωνα να αναγορεύσει τον καθηγητή Παναγιώτη Σιαφαρίκα της Σχολής Φυσικών Επιστημών λόγου της Εξαιρέτου Επιστημονικής, Ερευνητικής δραστηριότητας και της επιτεύξεις σας σε ένα επιστη μονικό πεδίο των μαθηματικών όπως αναφέρεται στο σκεπτικό αναγόρευσης. Η τιμητική αυτή τελετή πραγματοποιήθηκε στις 08 Οκτωβρίου 2008. Η πόλη της Τρναβας είναι σημαντικότατο κέντρο της Δυτικής Σλοβακίας που έχει μετεξελιχθεί σε ευρύτατα γνωστή πανεπιστημιούπολη.

 

 Πατήστε πάνω τις εικόνες για μεγέθυνση