Χαιρετισμός

Σας καλωσορίζουμε στο διαδικτυακό τόπο του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να προσφέρει στον επισκέπτη και στον φοιτητή όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη δομή, την οργάνωση και τους στόχους του Τμήματός μας.

Το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών ιδρύθηκε το 1966 και ήταν ένα από τα πρώτα τμήματά του. Στα 56 χρόνια λειτουργίας του, το Τμήμα μας έχει ένα σταθερό μακροπρόθεσμο στόχο: να παρέχει υψηλού επιπέδου γνώση και να διατηρήσει υψηλής ποιότητας έρευνα, συνεισφέροντας στη βέλτιστη επιστημονική και επαγγελματική κατάρτιση των αποφοίτων του.

Το υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό έργο του Τμήματός μας οφείλεται στο άρτια καταρτισμένο διδακτικό προσωπικό του, του οποίου το ερευνητικό έργο έχει διεθνή απήχηση και αναγνώριση, καθώς και στην ποιότητα του Προγράμματος Σπουδών του. Ανταποκρινόμενο στις εξελίξεις και απαιτήσεις των καιρών, το Τμήμα μας, την τελευταία πενταετία, αναπροσάρμοσε τις δομές και τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες του, μέσω ενός ανανεωμένου Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών και δύο νέων Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών τα οποία λειτουργούν για πρώτη φορά την ακαδημαϊκή χρονιά 2018-2019. Επιπλέον, το Τμήμα διευκολύνει και προτρέπει την κινητικότητα των φοιτητών σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, υιοθετώντας το Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς και Συσσώρευσης Πιστωτικών Μονάδων (ECTS) και συνάπτοντας ένα μεγάλο αριθμό συνεργασιών στην ελληνική και διεθνή επιστημονική σκηνή.

Σε όλους εσάς που επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ευχόμαστε καλή πλοήγηση!

Σας συνιστούμε να παρακολουθείτε και το φόρουμ ανακοινώσεων του τμήματος: https://my.math.upatras.gr/


Πρόγραμμα Εξεταστικής Περιόδου Ιουνίου 2022

 

 

 

 

Τελευταία Νέα
keyboard_arrow_up