Ροή Ειδήσεων
 
                                                                                           
                                                                                                            
 
 
Χαιρετισμός

Σας καλωσορίζουμε στο διαδικτυακό τόπο του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να προσφέρει στον επισκέπτη και στον φοιτητή όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη δομή, την οργάνωση και τους στόχους του Τμήματός μας.

Το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών ιδρύθηκε το 1966 και ήταν ένα από τα πρώτα τμήματά του. Στα 54 χρόνια λειτουργίας του, το Τμήμα μας έχει ένα σταθερό μακροπρόθεσμο στόχο: να παρέχει υψηλού επιπέδου γνώση και να διατηρήσει υψηλής ποιότητας έρευνα, συνεισφέροντας στη βέλτιστη επιστημονική και επαγγελματική κατάρτιση των αποφοίτων του.

Το υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό έργο του Τμήματός μας οφείλεται στο άρτια καταρτισμένο διδακτικό προσωπικό του, του οποίου το ερευνητικό έργο έχει διεθνή απήχηση και αναγνώριση, καθώς και στην ποιότητα του Προγράμματος Σπουδών του. Ανταποκρινόμενο στις εξελίξεις και απαιτήσεις των καιρών, το Τμήμα μας, την τελευταία πενταετία, αναπροσάρμοσε τις δομές και τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες του, μέσω ενός ανανεωμένου Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών και δύο νέων Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών τα οποία λειτουργούν για πρώτη φορά την ακαδημαϊκή χρονιά 2018-2019. Επιπλέον, το Τμήμα διευκολύνει και προτρέπει την κινητικότητα των φοιτητών σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, υιοθετώντας το Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς και Συσσώρευσης Πιστωτικών Μονάδων (ECTS) και συνάπτοντας ένα μεγάλο αριθμό συνεργασιών στην ελληνική και διεθνή επιστημονική σκηνή.

Σε όλους εσάς που επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ευχόμαστε καλή πλοήγηση!

Σας συνιστούμε να παρακολουθείτε και το φόρουμ ανακοινώσεων του τμήματος: https://my.math.upatras.gr/

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ

Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνεις φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών, είναι να πραγματοποιήσεις την εγγραφή σου ηλεκτρονικά στην εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων https://eregister.it.minedu.gov.gr.

Η εφαρμογή αφορά τους επιτυχόντες μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων και είναι διαθέσιμη από σήμερα τις 16.09.2021 έως και τις 24.09.2021.

Ενημερώνεσαι συνεχώς στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ: https://www.minedu.gov.gr/ και την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Πατρών: https://www.upatras.gr/foitites/protoeteis/

Μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή οι επιτυχόντες, στην περίπτωση που έχουν εγγραφεί από προηγούμενο έτος σε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα δηλώνουν τη Σχολή ή το Τμήμα στο οποίο είναι ήδη εγγεγραμμένοι και θα αιτούνται ταυτόχρονα τη διαγραφή τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή στη νέα Σχολή ή στο νέο Τμήμα.

Η αίτηση εγγραφής των επιτυχόντων μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΥΠΑΙΘ ενέχει χαρακτήρα Υπεύθυνης Δήλωσης.

Μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών των επιτυχόντων στην ηλεκτρονική εφαρμογή του υπουργείου και την αποστολή των πινάκων των εγγεγραμμένων πρωτοετών φοιτητών από το Υπουργείο στις κατά τόπους Γραμματείες, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση στον ιστότοπό μας http://my.math.upatras.gr (Ανακοινώσεις Τμήματος) για τους νεοεισερχόμενους φοιτητές 2021-2022, προκειμένου να εισέλθουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Πανεπιστημίου Πατρών, (ψηφιακό άλμα http://eggrafes.upatras.gr/) για να συμπληρώσουν λοιπά απαραίτητα στοιχεία εγγραφής τους (στο τοπικό Τμήμα πλέον), προκειμένου στη συνέχεια να λάβουν πιστοποιητικό εγγραφής και κωδικούς πρόσβασης στις τηλεματικές υπηρεσίες του Ιδρύματος.

 

keyboard_arrow_up