Οι κτηριακές εγκαταστάσεις του Τμήματος Μαθηματικών βρίσκονται μέσα στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Πατρών στην περιοχή του Ρίου. Το Τμήμα Μαθηματικών συστεγάζεται με το Τμήμα Βιολογίας σε ένα ενιαίο τριώροφο κτήριο. Οι παραδόσεις των μαθημάτων γίνονται, κατά κύριο λόγο, σε αίθουσες του παρακείμενου κτηρίου αμφιθεάτρων ΑΘΕ και την αίθουσα ΑΑ η οποία βρίσκεται στο ισόγειο του κτηρίου της Πρυτανείας (κτήριο Α). Στη συνέχεια δείτε:

  • Τμήμα Μαθηματικών (video).
  • Την κάτοψη των ορόφων του Κτηρίου Βιολογικού/Μαθηματικού.
  • Την κάτοψη των ορόφων του Κτηρίου Αμφιθεάτρων ΑΘΕ.

 

Η πρόσβαση των επισκεπτών στο Πανεπιστήμιο Πατρών / Τμήμα Μαθηματικών από την Πάτρα και αντίθετα επιτυγχάνεται με ένα από τους παρακάτω τρόπους.

Με προαστιακό σιδηρόδρομο
Από το σιδηροδρομικό σταθμό στο κέντρο της Πάτρας φθάνετε στη στάση "Καστελόκαμπος" και εκεί μετεπιβιβάζεστε σε λεωφορείο του ΟΣΕ, που πραγματοποιεί στάσεις σε διάφορα σημεία της πανεπιστημιούπολης, μία εκ των οποίων είναι κοντά στο Τμήμα Μαθηματικών. O Προαστιακός Πάτρας εκτελεί δρομολόγια κάθε μία ώρα από 06:30 έως τις 22:30 για τη διαδρομή Άγιος Ανδρέας - Πάτρα - Άγιος Βασίλειος και κάθε μία ώρα από 07:00 έως 23:00 για τη διαδρομή Άγιος Βασίλειος - Πάτρα - Άγιος Ανδρέας, δίνει δε τη δυνατότητα στον επιβάτη μεταφοράς ποδηλάτου. Το εισιτήριο κοστίζει 1.40 Ευρώ ανά διαδρομή και 1 Ευρώ για τους φοιτητές. Επίσης εκδίδεται μηνιαία φοιτητική κάρτα με κόστος 15 ευρώ.

Μέσω αστικής Συγκοινωνίας
Υπάρχουν 2 γραμμές του αστικού ΚΤΕΛ Πατρών που εξυπηρετούν το Πανεπιστήμιο, οι Νο 601/609, 603/609, 604/609, 901/902. Το λεωφορείο με αριθμό 6xx έχει αφετηρία στην oδό Eρμού και τα δρoμoλόγια πυκνώνουν τις ώρες αιχμής. Το λεωφορείο με αριθμό 9xx, έχει αφετηρία στην oδό Αράτου και φτάνει στο Πανεπιστήμιο μέσω της οδού Έλληνος Στρατιώτου με τα δρομολόγια να εκτελούνται κάθε 20 λεπτά περίπου. Τέλος, υπάρχει και η γραμμή express Νο  602/610 με αναχώρηση από την οδό Αρχιεπισκόπου Κυρίλλου κάθε 30 λεπτά (Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Αστικού ΚΤΕΛ Πατρών).

Με ταξί
Μπορείτε να καλέσετε ράδιο-ταξί (μερικά από τα τηλέφωνα κλήσης είναι και τα: 2610346700/18300, 2610450000). Για την αναχώρηση από το Πανεπιστήμιο λειτουργεί σταθμός επιβίβασης ταξί δίπλα στο κτήριο Α (Πρυτανεία), καθώς και μπροστά στην κεντρική πύλη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου.

Με αυτοκίνητο
Το Πανεπιστήμιο απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από την πόλη. Από το κέντρο της Πάτρας, ακολουθήστε την οδό Κορίνθου μέχρι το τέρμα της, μετά ακολουθήστε την οδό Πανεπιστημίου και λίγο μετά το κλειστό γυμναστήριο "Ολυ­μπιονίκης Δημ. Τόφαλος", συναντάτε τα πρώτα φανάρια ακριβώς πριν το ποτάμι (Χάραδρος) και στρίβετε δεξιά. Ο δρόμος αυτός οδηγεί στο Πανεπιστήμιο με σαφείς πινακίδες. Σε περίπτωση που έρχεστε από Αθήνα, χρησιμοποιήστε την εθνική οδό Αθηνών - Πατρών. Μετά τα διόδια του Ρίου ακολουθήστε τη δεξιά λωρίδα με την ένδειξη Ιωάννινα - Ρίο Πορθμείο και βγείτε στην έξοδο 25 Ρίο - Κέντρο. Στο σημείο όπου ο δρόμος χωρίζεται, ακολουθήστε την αριστερή οδό με την ένδειξη Παν. Νοσοκομείο που περνάει κάτω από την γέφυρα (προσοχή!!! κρατήστε τη δεξιά λωρίδα) και μετά από 500 μ. θα δείτε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Εκεί αρχίζει και ο χώρος του Πανεπιστημίου.

 

 

keyboard_arrow_up