Γιατί να σπουδάσω Μαθηματικά?

Διότι αγαπώ τα μαθηματικά και θέλω να αποκτήσω τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να μπορώ να τα διδάξω και να τα εξελίξω.

Η επιστήμη των Μαθηματικών αποτελείται από  ένα σύνολο εργαλείων και λογικών συλλογισμών που οδηγούν στην επίλυση πραγματικών προβλημάτων απλών, αλλά και περίπλοκων, σε πολλές επιστήμες, όπως η φυσική, χημεία, βιολογία, ιατρική, οικονομία, κ.α. Έτσι, για παράδειγμα:

  • Οι ασφαλείς συναλλαγές μέσω διαδικτύου βασίζονται  στην Κρυπτογραφία και Θεωρία Αριθμών.
  • Το ποσό ασφαλίστρων αυτοκινήτου (πιθανότητα τροχαίου ατυχήματος και  εκτίμηση κόστους αποζημίωσης) βασίζεται με  την Θεωρία Πιθανοτήτων και την Στατιστική.
  • Η Μαγνητική Τομογραφία, βασίζεται στην Θεωρία Μετασχηματισμών Fourier δηλαδή στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση.

Ένας απόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικών εξασφαλίζει:

  • Ανεπτυγμένη μαθηματική σκέψη. Δυνότητα συλλογισμών και σκέψεων που οδηγούν στην αντιμέτωπιση προκλήσεων τόσο στην επαγγελματική ζωή  όσο και στη καθημερινότητα γενικότερα.
  • Ισχυρή Ψυχολογία και αυτοπεποίθηση.
  • Απαραίτητες γνώσεις για τη διδασκαλία των μαθηματικών σε όλες τις τάξεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα, ανάλογα με τον βαθμό και το είδος της  εξειδίκευσης, θα έχει αποκτήσει ένα σύνολο γνώσεων που, εκτός από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, συνδέεται με εξειδικευμένες επαγγελματικές δραστηριότητες (με πολύ καλή απορρόφηση αποφοίτων σε εταιρίες φαρμακευτικές, ασφαλιστικές, τηλεπικοινωνιών, τράπεζες κ.α.).

 

Γιατί να επιλέξω να  σπουδάσω  στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών?

  • Το προπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος είναι δομημένο έτσι ώστε στα πέντε (5) πρώτα εξάμηνα, κυρίως, προσφέρονται τα μαθήματα κορμού (τα υποχρεωτικά), προκειμένου ο φοιτητής να αποκτήσει το απαραίτητο μαθηματικό υπόβαθρο, ώστε να επιλέξει αμέσως μετά, μία από τις τέσσερεις κατευθύνσεις που προσφέρονται, με διαφορετικά μαθήματα, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του.
  • Το Τμήμα μας είναι στελεχωμένο με διδακτικό προσωπικό με ερευνητικά ενδιαφέροντα σε περιοχές όπως Άλγεβρική Γεωμετρία, Θεωρία Τελεστών, Διαφορική Γεωμετρία, Μιγαδική Ανάλυση, Διαφορικές Εξισώσεις, Μαθηματική Φυσική, Μαθηματική Μοντελοποίηση, Πιθανότητες, Στατιστική, Επιχειρησιακή Έρευνα, Αριθμητική Ανάλυση, Τεχνητή Νοημοσύνη, Αλγόριθμοι και Πολυπλοκότητα κ.α.
  • Το κτήριο στο οποίο στεγάζεται, βρίσκεται μέσα στην Πανεπιστημιούπολη, όπου εκτός του ότι βρίσκονται όλα τα Τμήματα των Σχολών του Πανεπιστημίου, στεγάζονται επίσης, η βιβλιοθήκη, η εστία σίτισης,  το πανεπιστημιακό γυμναστήριο, βιβλιοπωλείο και τράπεζα. Έτσι, εκτός από την εύκολη επικοινωνία μεταξύ των φοιτητών όλων των σχολών και τις πολύ καλές συνθήκες φοίτησης, προσφέρονται και άλλες υπηρεσίες απαραίτητες για την εξυπηρέτηση και καλύτερη διαβίωση των φοιτητών.
  • Και η Πανεπιστημιούπολη βρίσκεται σε μια συγκοινωνιακά και τουριστικά αξιόλογη περιοχή, το Ρίο, σε μικρή απόσταση από την Πάτρα, η οποία είναι η τρίτη πληθυσμιακά μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και είναι μια πόλη όμορφη και ανθρώπινη!
keyboard_arrow_up